ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΟΥ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ

Τὸ Κέντρον Ἐλευσινιακῶν Μελετῶν ΔΑΕΙΡΑ ἀνέλαβε τὸ ἔργο τῆς ἀνεγέρσεως τοῦ Μνημείου τοῦ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ, μὲ τὴν ἄδεια τοῦ Ὀργανισμοῦ Λιμένος Έλευσῖνος. Μέχρι στιγμῆς ἔχουμε χρηματοδοτήσει τὴν κατασκευὴ τοῦ Ἀναγλύφου. Περαιτέρω ἀκολουθεῖ ἡ μελέτη, ἡ σχεδίασις , καὶ ἡ κατασκευὴ τῆς βάσεως τοῦ Μνημείου. Πρὸς τὸν σκοπὸ αὐτὸν ζητοῦμε τὴν οἰκονομικὴ βοήθεια-χορηγία τῶν Συνελλήνων. Ὁ τραπεζικὸς μας λογαριασμός εἶναι: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 0490101597913 στὰ ὀνόματα Στάμου καὶ Λιδωρικιώτη, προέδρου καὶ ταμία ἀντιστοίχως. Τὴν ἀπόδειξι εἰσπράξεως ἀπὸ τὴν ΔΑΕΙΡΑ θὰ τὴν παραλαμβάνετε ἀφοῦ μᾶς γνωρίσετε τὴν διεύθυνσὶν σας μέσω τοῦ ἠλεκτρονικοῦ μας ταχυδρομείου.



Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η ΔΑΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ
Στην ταλαίπωρη Ελευσίνα εκτός του «κοινού της γης τεμένους», του Ιερού των Ελευσινίων Μυστηρίων, που κρατούν σε τεχνητή απομόνωση οι αρμόδιοι ασπόνδυλοι οργανισμοί (Υπουργείο Πολιτισμού και Αυτοδιοίκηση), έχουμε και μιαν άλλη ιερή κληρονομιά: «τας Θήκας των Προγόνων» στο λεγόμενο δυτικό Νεκροταφείο. Και γι’ αυτούς τους τάφους πολέμησαν οι Έλληνες στην Σαλαμίνα, όπως μας διασώζει ο Αισχύλος στους «Πέρσες», όταν έψαλλαν στην ναυμαχία τον Παιάνα: «Ώ παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε Πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων». Όσοι γνήσιοι Ελευσίνιοι, με ήθος και κατ’ έθος, ονειρευόμαστε την ανέγερση ενός περικαλλούς Μαυσωλείου, όπου θα υποκλίνονται Έλληνες και Ελληνιστές εμπρός στην Αρετή και στην Ανδρεία των παλληκαριών που έθαψε εδώ ο Θησεύς, των Ηρώων που έμειναν στην Ιστορία ως οι Επτά επί Θήβας. Είναι θαμμένοι εδώ στην Ελευσίνα, ο Άδραστος του Άργους, ο Τυδεύς της Καλυδώνος, ο Καπανεύς των Μυκηνών, ο Ιππομέδων της Τύρινθος, ο Παρθενοπαίος της Αρκαδίας, ο Πολυνείκης των Θηβών και ο Αμφιάραος του Άργους.
Στην οδό «Επτά επί Θήβας» απουσιάζει όμως επί μακρόν η στοιχειώδης Ελληνική Παιδεία, η ελάχιστη συνείδηση του Χρέους των απογόνων, ο ανθρώπινος σεβασμός προς «τας Θήκας των προγόνων». Πόσο είμεθα άραγε σήμερα διατεθειμένοι να αγωνισθούμε υπέρ των Ελληνικών Αξιών; Το «νυν υπέρ πάντων Αγών» των αρχαίων, κατάντησε «βεβηλώστε τα ιερά και τα όσια… σκουπίδια και σκύλοι στους τάφους των ενδόξων προγόνων μας… τσιμέντο, οξειδωμένα σύρματα και λαμαρίνες για τους Επτά επί Θήβας». Ντροπή σας αρμόδιοι και δήθεν πολίτες του Ιστορικού αυτού τόπου, ντροπή σας όσοι Δήμαρχοι και Αρχαιολόγοι, ντροπή σας ανελλήνιστοι νεο-ελευσίνιοι σκουπιδάνθρωποι. Να φύγετε από δω… Δεν δικαιούσθε να ζήτε στον άγιο αυτό χώρο της Ελληνικής πατρίδας. Εκάς οι βέβηλοι!!!

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελευσίνα ζουν πολλοί αλβανίτες, δηλαδή μη ελληνικοί πληθυσμοί που εποίκισαν τα μέρη κυρίως επί τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή